Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юридичні питання виходу на іноземні ринки

28 липня 2023, 15:09
231
0
Автор:
Реклама

Український бізнес продовжує активно цікавитися виходом на іноземні ринки. Причини залишаються тими ж, що й у 2022 році:  

  • вести бізнес на територіях активних бойових дій чи тимчасового окупованих, практично неможливо. Перед власниками ще минулого року постало питання - релокуватися або припинити роботу. Звичайно, більшість підприємців змінила місце розташування своєї справи в межах держави, однак чимала частина, в першу чергу ІТ-бізнесу, обирають інші країни.  

  • багато підприємців, які ведуть бізнес навіть на територіях, які знаходиться далеко від бойових дій, вирішують диверсифікувати свій бізнес та відкрити філії закордоном.

  • відсутність ввізних мит на українські товари до ЄС, певні спрощення у реєстрації бізнесу, відкриття рахунків у банках, легалізації громадян України на території того ж ЄС та інших країн стали факторами, які спонукають український бізнес вийти на великий міжнародний ринок.   

Безперечно, питань, які треба вирішувати українським підприємцям закордоном, досить багато. Підприємці стикаються з іншим рівнем конкуренції, з суттєво відмінними регуляторними та податковими правилами, підходами в маркетингу, логістичними проблемами, підбором кваліфікованих кадрів тощо. 

Яна Михайлюк, радник ЮФ TOTUM, окреслила основні юридичні кроки, які необхідні для виходу на іноземні ринки. Дізнайтеся про це у нашій рубриці "Актуально" за посиланням

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини