Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРАІЛ почне контролювати рекламу азартних ігор

Реклама

2 жовтня 2023 року набирають чинності зміни до Закону України «Про рекламу», якими КРАІЛ наділяється новими повноваженнями щодо здійснення контролю за рекламою у сфері організації та проведення азартних ігор, повідомили у Комісії.

Крім того, КРАІЛ отримає повноваження застосовувати фінансові санкції до порушників вимог законодавства про рекламу азартних ігор у розмірі 300 мінімальних заробітних плат, що в поточному році становить 2 010 000 грн.

КРАІЛ рекомендує рекламодавцям, розповсюджувачам та виробникам реклами у сфері організації та проведення азартних ігор:

  • привести рекламні сюжети у відповідність до вимог законодавства про рекламу;

  • впевнитись, що реклама у сфері організації та проведення азартних ігор розповсюджуються згідно із встановленим законодавством порядком розповсюдження такої реклами;

  • перевірити наявність діючих ліцензій у сфері організації та проведення азартних ігор у замовників реклами (рекламодавців).

Працюйте лише з перевіреними контрагентами, що мають ліцензії на діяльність. На ІТ-платформі LIGA360 можна дізнатися про наявність ліцензій у компаній. Детальніше LIGA360 за посиланням.

У разі встановлення порушення законодавства (у тому числі шляхом маніпулювання, підміни понять, зловживання спонсорством, використання продакт-плейсменту тощо) КРАІЛ застосовуватиме санкції за недотримання встановлених особливостей рекламування азартних ігор.

Нагадаємо, 31 травня Рада ухвалила зміни до Закону "Про рекламу". Детальніше про новації рекламного законодавства - читайте у матеріалі: Реформування законодавства України у сфері реклами: коротко про головне.

Не пропустіть жодної згадки про ваш бренд у ЗМІ. Рішення LIGA360: PR-Менеджер - це щоденний моніторинг 15 тис. медіа, автоматичні звіти та визначення інформаційних трендів. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини