Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Польща, Угорщина та Словаччина в односторонньому порядку запровадили обмеження на імпорт української агропродукцїї

Реклама

Польща, Угорщина та Словаччина запровадили односторонні обмеження, незважаючи на рішення Європейської комісії не продовжувати тимчасову заборону на ввезення української сільськогосподарської продукції.

Так, Міністр сільського господарства Республіки Польща Роберт Телюс підписав розпорядження, яке продовжує ембарґо на імпорт українських зернових до Польщі. Про це повідомляє PolskieRadio.

Згідно з постановою, подальший транзит цих товарів до країн Європи та до прибережних портів буде дозволений.

Водночас Угорщина не лише продовжує односторонні обмеження на 4 групи товари, але й поширює їх на 24 видів української продукції. Про це написав міністр сільського господарства Іштван Надь у ФБ.

Обмеження не розповсюджуються на вантажі, які залишають територію країни впродовж 15 днів, тобто вважаються такими, що в'їхали для транзиту.

Словаччина заборонить імпорт українських пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику до кінця року. Про це повідомляється на порталі Dennik N з посиланням на заяву уряду Словаччини.

При цьому словацька влада обіцяє співпрацювати з Єврокомісією та країнами ЄС для пошуку загальноєвропейського системного рішення під час дії заборони та, в разі його ухвалення, скасувати заборону.

Нагадуємо, Єврокомісія не продовжила заборону на ввезення українського зерна до п'яти країн ЄС.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини