Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

VEON оскаржує у суді арешт корпоративних прав у Київстар

Реклама

Глобальний цифровий оператор VEON оголосив, що VEON Ltd. і VEON Holdings BV подали дві позовні заяви про оскарження замороження корпоративних прав у "Київстарі", повідомила пресслужба оператора.

"Відзначаючи, що корпоративні права в "Київстар" належать виключно VEON, і що їх повне або часткове вилучення прямо порушує права VEON та її міжнародних боргових і акціонерних інвесторів, VEON звернувся з проханням скасувати заморожування своїх корпоративних прав в "Київстар ", - йдеться у повідомленні компанії.

Компанія наголосила що будь-які дії, спрямовані на права або кошти осіб, які потрапили під санкції (причина арешту корпоративних прав згідно із заявою СБУ), не можуть бути законно спрямовані проти Київстар або VEON. Підсанкційні особи не володіють акціями VEON та Київстар; вони не можуть користуватися будь-якими правами щодо VEON або Київстар; не є частиною механізмів управління будь-якою компанією, включаючи ради; не мають можливості контролювати або впливати на рішення, що приймаються VEON або Київстар; і не отримують жодних економічних вигод від VEON або будь-якої з її операційних компаній.

Також повідомляється, що на момент публікації ані VEON, ані "Київстар" офіційно не отримали ні початкове рішення суду про арешт корпоративних прав у "Київстар", ні змінене рішення суду від 13 жовтня 2023 року, яке зменшило відсоток конфіскованих корпоративних прав. 

Як уточнюється в заяві VEON, заморожування корпоративних прав не означає конфіскацію активів. Захід запобігає зміні власності та введений для захисту речових доказів під час кримінальних проваджень, не пов'язаних з "Київстаром" чи VEON. 

Маєте сумніви щодо потенційного бізнес-партнерства? Перевіряйте інформацію про українські компанії в LIGA360. Спробуйте за посиланням 

Нагадаємо, раніше, за матеріалами Служби безпеки суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову.

У Lifecell заявили, що продовжують працювати в звичайному режимі

У VEON заявили, що є єдиним і законним власником Київстар

Пізніше Шевченківський районний суд м. Києва вніс зміни до ухвали про арешт акцій мобільних операторів Київстар і lifecell. Тепер він стосується лише часток, що контролюються російськими олігархами. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини