Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін оновив порядок накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 10 листопада 2023 р. № 1178 затвердив у новій редакції Порядок накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу.

Документом визначається механізм накладення Держпродспоживслужбою та її територіальними органами на рекламодавців, виробників реклами та розповсюджувачів реклами (суб'єктів реклами) штрафів за порушення законодавства про рекламу (крім штрафів, накладення яких належить до компетенції Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Антимонопольного комітету, КРАІЛ, Нацбанку).

Згідно з Порядком, підставою для розгляду справи про порушення законодавства про рекламу та накладення штрафу є протокол, що складається посадовими особами Держпродспоживслужби або її територіальних органів.

Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу, передбачені статтею 27 Закону «Про рекламу», приймають Голова Держпродспоживслужби, його заступники, керівники територіальних органів Держпродспоживслужби та їх заступники.

Уповноважена особа розпочинає розгляд справи не пізніше трьох робочих днів з дня оформлення протоколу.

Справа розглядається не пізніше 30 календарних днів з дня оформлення протоколу за участю суб'єкта реклами або його представника.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

У разі неявки суб'єкта реклами або його представника та за умови його належного поінформування та ненадходження від нього клопотання про перенесення дати та часу розгляду справи, справа розглядається без участі суб'єкта реклами або його представника.

Учасники справи мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії тощо, зокрема з використанням технічних засобів, під час здійснення та після завершення розгляду справи про накладення штрафу, отримувати інформацію про процедурні дії та процедурні рішення, вчинені (прийняті) під час розгляду справи.

У разі наявності підстав за результатами розгляду справи уповноважена особа приймає рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу.

Воно оформлюється у двох примірниках, один з яких залишається в уповноваженої особи, що розглядала справу, другий - вручається суб'єкту реклами або його представникові.

У випадку розгляду справи без участі суб'єкта реклами або його представника рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу надсилається суб'єкту реклами поштовим відправленням, технічними засобами електронних комунікацій протягом трьох робочих днів з дня його прийняття.

У разі відсутності підстав для накладення штрафу уповноважена особа письмово повідомляє про це суб'єкту реклами поштовим відправленням, технічними засобами електронних комунікацій або шляхом вручення повідомлення суб'єкту реклами або його представнику.

Рішення про накладення штрафу за порушення законодавства про рекламу набирає чинності з дня вручення його суб'єкту реклами або його представнику.

Воно може бути оскаржено в адміністративному порядку, передбаченому Законом «Про адміністративну процедуру», або у судовому порядку.

Сплата штрафу не звільняє суб'єкта реклами від усунення виявлених порушень вимог законодавства про рекламу.

Якщо штраф не сплачено добровільно, він стягується в установленому законодавством порядку.

Legal Solution - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Бажаєте отримати найбільшу знижку року на рішення від LIGA ZAKON? Заповніть заявку - дізнайтеся умови до Legal Friday. Встигніть до 17 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини