Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Створено Штаб допомоги українським водіям, які заблоковані на польському кордоні

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача - забезпечити наших людей їжею, питною водою, медикаментами та пальним.

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що українські водії понад 10 днів залишаються заблокованими на польському кордоні. Вбік Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, вбік Рави Руської - понад 10 км, убік Краківця - понад 16 кілометрів.

За кожним з трьох пунктів перетину кордону закріплений координатор, який збирає потреби і знаходиться на постійному зв'язку з водіями. Також цілодобово працює гаряча лінія Укртрансбезпеки +38 (067) 120 0483.

Сьогодні на кордоні вже працює ініціативна команда, яка має 11 тисяч наборів для харчування, питну воду та необхідні ліки. Додаткові потреби можна вказати через гугл-форму

Також Міністерство спільно з профільними відомствами сприятиме евакуації водіїв на територію України, якщо виникатиме така потреба.

Працюватиме Штаб допоки кордон не буде розблокований та стабільність руху через пункти пропуску не буде відновлена.

Заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач також повідомив, що на пункті пропуску Краківець-Корчова заблоковані 1200 вантажівок, на Рава-Руська - Гребенне - 500. У рамках роботи Штабу допомоги українським водіям, доставили їжу, воду, медикаменти.

На цих двох пунктах пропуску було загалом не більше 15 протестувальників. Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках.

Під час поїздки було зафіксовано, що на в'їзд до України пропустили більше транспортних засобів, ніж "зазвичай". Тобто приїзд команди Міністерства впливає на те, скільки транспортних засобів вирішують пропускати відповідні служби та протестувальники.

Заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечених вантажів теж не відповідають дійсності. Було зафіксовано численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах. Цю інформацію вже передано польському Міністерству.

А ваша топ-команда є поінформованою? Дашборд у LIGA360 - прозоре та актуальне джерело даних. Стежте за новинами, медіа-активністю конкурентів та правовою інформацією на єдиному ресурсі. Дізнайтеся про переваги корпоративного рішення LIGA360 за посиланням.

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

У Мінінфраструктури повідомили, що відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Читайте також:

Словацькі автоперевізники провели попереджувальну акцію на кордоні з Україною

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини