Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Блокада кордону може спровокувати передкризову ситуацію на ринку пального

Реклама

Україна повідомила ЄС про передкризову ситуацію на ринку пального через блокаду кордону польськими перевізниками. Про це в ефірі єдиного телемарафону сказав заступник Міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка, передає liga.net.

"Нам потрібний західний кордон не лише для експорту, а й для постачання життєво важливих товарів, зокрема енергетичних, найбільше - автогазу. В умовах зими, в умовах постійних обстрілів з боку російської федерації блокування енергетичних товарів є кризовим явищем. Якщо дискусію щодо автотранспорту ще можна вести, там складні регулювання, то з перспективи енергетики це справді передкризова ситуація. [Ще] не кризова, але яка дозволяє нам застосувати з Європейською комісією механізми запобігання криз", - сказав він.

За словами Тараса Качки, цей тиждень буде присвячений роботі з Європейською комісією для знаходження рішення в цьому напрямку.

Бізнес не встигає за сучасним ритмом? Автоматизуйте роботу з LIGA360. Моніторте зміни воєнного стану, правові новації, свіжі судові кейси та діяльність ваших контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні. 

Нагадаємо, рух вантажного транспорту на кордоні з Польщею заблоковано через акцію протесту перевізників.

Основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить із України.

У Мінінфраструктури повідомили, що відбулись тристоронні перемовини щодо розблокування пунктів пропуску. У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Останні пропозиції не погодили. Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію.

Читайте також:

Словацькі автоперевізники провели попереджувальну акцію на кордоні з Україною

Єврокомісія може покарати Польщу за блокування кордону з Україною

Бізнес розповів про складнощі для українського експорту та хто страйкує на польському кордоні

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини