Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Словацькі перевізники з 1 грудня почнуть блокувати головний пункт пропуску на кордоні з Україною

Реклама

Словацькі перевізники розпочнуть блокувати прикордонний пункт "Вишнє Нємецьке - Ужгород" з 15:00 1 грудня до «подальшого повідомлення». Відповідне рішення Президія Союзу автомобільного транспорту Словаччини (UNAS) ухвалила після зустрічі з Міністерством транспорту Словаччини, повідомляє пресслужба організації.

UNAS висловив підтримку польським мітингувальникам та вимагає розірвання угоди між ЄС і Україною та повернення дозволів на вантажоперевезення для українських транспортних компаній.

На думку організаторів блокування кордону, скасування дозволів для українських перевізників нібито має негативні наслідки не тільки для Польщі, але й словацького транспортного ринку та ринків інших сусідніх з Україною держав.

В UNAS запевняють, що блокада не обмежить перевезення гуманітарних товарів, військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених (свіжих) товарів. Цей транспорт перетинатиме кордон без обмежень.

Водночас вантажівки з комерційними товарами будуть пропускатись по чотири на годину.

Нагадаємо, 21 листопада словацькі перевізники вже блокували рух вантажівок через пункт пропуску «Вишнє-Нємецке -Ужгород», однак вночі, з 21 по 22 листопада, українсько-словацький кордон був розблокований.

Читайте також: Польща ініціюватиме відновлення системи дозволів для українських перевізників

Польські перевізники погрожують заблокувати всі пункти пропуску на кордоні з Україною

Бізнес закликає Президента України та Президента Єврокомісії втрутитись у ситуацію з блокадою кордону

Блокування польського кордону можуть продовжити до лютого 2024 року

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Бізнес-новини, нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини