Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прогноз погоди на вихідні 2–3 грудня: перший зимовий вікенд буде багатоликим

1 грудня 2023, 15:30
706
0
Автор:
Реклама

За даними Sinoptik.ua, погодна карта України знову буде неоднорідною: в одних регіонах очікуються слабкі морози, в інших погода на вихідні буде незвично теплою для грудня, десь пройдуть дощі (місцями сильні), а десь - снігопади. 

Погода в суботу 2 грудня 

У суботу в західних і північних областях країни очікуються невеликі морози - до -3 °С. У центрі та на сході денна температура становитиме близько +3…+6 °С. У південних регіонах і Запорізькій області стовпчики термометрів піднімуться до +10…+12 °С. 

На Закарпатті синоптики прогнозують сильний мокрий сніг (до 20 мм), в інших західних, а також північних областях - помірний мокрий сніг. Не перевищуйте швидкісний режим, а за можливості відмовтеся від поїздок власним автотранспортом у таку негоду! На півдні опадів не очікується, в решті регіонів пройдуть дощі. 

Метеочутливим людям рекомендуємо провести суботу в спокійній домашній обстановці - в Україні очікується незначна геомагнітна буря (G1). 

Погода в неділю 3 грудня 

У неділю по всій країні буде хмарно, переважно без опадів. На заході може зриватися невеликий сніг, у центральних і північних областях - слабкий дощ. 

На заході та півночі країни термометри покажуть близько 0 °С. Жителям Закарпаття рекомендуємо запастися терпінням та безрецептурними знеболювальними - різка зміна тиску (понад 10 гПа) може спричинити головний біль і слабкість. У центральних областях повітря прогріється до +3…+5 °С, на сході та півдні України - до +6…+9 °С. 

Погода в понеділок 4 грудня 

У понеділок на Закарпатті, в Одеській, Миколаївській, Черкаській, Дніпропетровській і Луганській областях очікується близько 0 °С, у Донецькій - +2…+4 °С, у Херсонській і Запорізькій - до +6…+8 °С. На решті території України очікуються слабкі морози до -3...-5 °С. 

Погода на початку тижня у центральній частині країни, Харківській і Дніпропетровській областях буде сніжною. У деяких західних і північних областях пройде невеликий сніг, у південних - з дощем. 

Народні прикмети та вірування 

Безхмарне небо 2 грудня віщувало нашим предкам теплу погоду найближчого тижня, а похмуре - морози. Сильний вітер цього дня вважався головним провісником суворої зими. 

Якщо 3 грудня довго падав сніг, то і решта зими мала бути сніжною. Також цього дня слв'яни спостерігали за птахами: якщо зграї круків і граків ходили по землі, незабаром очікували на потепління. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини