Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Блокування пунктів пропуску: експорт через українсько-польський кордон скоротився на 40%

Реклама

Через блокування українсько-польського кордону експорт через ці пункти пропуску знизився на 40%, а держбюджет України втратив 9,3 млрд грн через недонадходження митних платежів. Про це заявив у ефірі телемарафону «Єдині новини» голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє Укрінформ.

«Ми маємо на 40% зменшення експорту через відповідні сухопутні пункти пропуску. Маємо заяву від перевізників про втрати у 400 млн євро тільки за перші два тижні цієї блокади... А якщо говорити про бюджет, то за результатами листопада можемо чітко визначити, що бюджет втратив 9,3 млрд грн від недонадходження митних платежів», - заявив народний депутат.

За його словами, на сьогодні Україна має недовиконання плану по митниці на 19%, хоча у жовтні було перевиконання.

Голова парламентського комтету закликав уряди країн, перевізники яких блокують кордон, не очікувати поки ситуація стане критичною.

«Вони повинні зрозуміти, що ця ситуація б'є по них. Послаблюючи Україну, вони зміцнюють нашого спільного ворога і призводять до того, щоб він потужніше вдарив по їхніх же економіках», - наголосив Гетманцев.

Читайте також: Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Блокування пункту пропуску зі Словаччиною призупинили

Один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкрили для руху порожніх вантажівок

Україна та Польща погодили заходи для розблокування пунктів пропуску на кордоні

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини