Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Блокування кордону: польські та українські підприємці створюють діалоговий майданчик для досягнення компромісу

Реклама

Польські та українські роботодавці створюють діалоговий майданчик для досягнення компромісу з розблокування кордону, повідомляє Федерація роботодавців України.

Союз підприємців і роботодавців (ZPP) та Федерація роботодавців України звернулися з цією ініціативою до Урядів двох країн і Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

Спільна заява провідних бізнес-асоціацій.

Кожен день блокування кордону це нові втрати бізнесу та європейської економіки. Ситуація потребує якнайшвидшого вирішення і для цього необхідною задіяти всі можливі інструменти.

Представники найбільших об'єднань роботодавців Польщі та України - Союзу підприємців і роботодавців та Федерації роботодавців України (ФРУ) - формують переговорний майданчик, спрямований на прискорення та оптимізацію діалогу, та вироблення взаємоузгоджених рішень. Ці рішення допоможуть урядам обох країн досягти взаємовигідного компромісу та розблокувати пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

«Як представники об'єднань роботодавців ми більше, ніж будь-хто інший, зацікавлені в пошуку конструктивного та ефективного компромісу, який би дозволив вирішити претензії з обох сторін, якнайшвидше розблокувати кордон та існуючі логістичні маршрути, відновивши нормальний рівень торгівлі між Польщею та Україною», - йдеться у спільній заяві.

У п'ятницю, 8 грудня 2023 року, відбудеться перша закрита зустріч польських та українських підприємців.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз. 

Нагадуємо, що Єврокомісія не підтримала ініціативу Польщі, Словаччини та Угорщини щодо скасування "транспортного безвізу"

Читайте також: 

Один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею відкрили для руху порожніх вантажівок

Україна та Польща погодили заходи для розблокування пунктів пропуску на кордоні

Чи можна вважати блокування кордону форс-мажором

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини