Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Євросоюз відклав розгляд пакету фінансової допомоги Україні у розмірі €50 млрд

Реклама

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан не дозволив ухвалити бюджетне рішення ЄС, яке включало би середньострокову програму допомоги Україні у розмірі €50 млрд, інформує Європейська правда.

Як повідомляє кореспондент ЄП, про це оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель по завершенню переговорів лідерів ЄС, які тривали до глибокої ночі.

Мішель підкреслив, що тематикою дискусії було не лише фінансування України. Лідерам ЄС запропонували для ухвалення "пакет", у який увійшло фінансування підтримки України, видатки на міграційні програми, фінансування Фонду солідарності ЄС та оборони.

Утім, як підкреслив Мішель, пакет не відхилений, а відкладений: лідери домовилися про позачерговий саміт, що буде присвячений цьому питанню. "Ми повернемося до цього питання на самому початку наступного року і спробуємо  отримати одностайність, щоби зробити можливим втілення цього пакету", - заявив президент Євроради. За даними джерел ЄП, йдеться про саміт на початку січня.

Не пропусти жодної важливої зміни для бізнесу з LIGA360. Налаштуй моніторинг згадок у ЗМІ, змін конкурентів, законодавства та статусів об'єктів нерухомості. Спробуй прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини