Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРАІЛ фіксує порушення законодавства про рекламу азартних ігор - штраф 2,13 млн грн

Реклама

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей закликає замовників, виробників та розповсюджувачів реклами відповідально ставитися до рекламування азартних ігор, інформує пресслужба Комісії.

КРАІЛ нагадує, що з 2 жовтня 2023 року введені в дію зміни до Закону України «Про рекламу», відповідно до яких встановлено жорсткі вимоги до реклами азартних ігор. Зокрема, забороняється розповсюджувати рекламу азартних ігор якщо:

- у рекламі азартних ігор використовуються особи, які не досягли 21-річного віку, у тому числі як фотомоделі;

- реклама азартних ігор формує думку, що виграти в азартну гру легко, а також, що участь в азартних іграх може бути джерелом доходів чи альтернативою роботі;

- розміщується продукт (продакт-плейсмент) азартних ігор;

- рекламуються суб'єкти господарювання, які організовують азартні ігри, торговельні марки та інші об'єкти права інтелектуальної власності, під якими здійснюється діяльність з організації та проведення азартних ігор, без наявності ліцензії на провадження відповідного виду діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор.

Наразі КРАІЛ фіксує порушення законодавства про рекламу замовниками, виробниками та розповсюджувачами реклами.

У разі підтвердження порушень вимог законодавства про рекламу азартних ігор, КРАІЛ застосовуватиме фінансові санкції до порушників у розмірі 300 мінімальних заробітних плат, що в поточному році становить 2,13 млн грн.

Не пропустіть жодної згадки про ваш бренд у ЗМІ. Рішення LIGA360: PR-Менеджер - це щоденний моніторинг 15 тис. медіа, автоматичні звіти та визначення інформаційних трендів. Деталі за посиланням. 

Читайте також:

Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей на 2024 рік (рішення від 21.11.2023 № 404)

Оновлено порядок застосування штрафів за порушення у сфері азартних ігор

Зміни щодо реклами азартних ігор з 2 жовтня

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини