Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прогноз погоди на вихідні 17–18 лютого: плюсова температура та невеликі дощ На правах реклами

16 лютого 2024, 16:32
409
0
Автор:
Реклама

За даними Sinoptok.ua, погода на вихідних буде не найприємнішою за відчуттями, але вдень стовпчики термометрів не опустяться нижче за 0 °С, а короткочасний дощ і мокрий сніг можливі лише в деяких регіонах. 

Погода в суботу 17 лютого 

У суботу в більшості регіонів України буде хмарно з проясненнями. Невеликий дощ пройде у Львівській, Волинській і Закарпатській областях - враховуйте це під час планування вихідного дня. 

Найпрохолодніше вдень буде на сході країни - тут термометри покажуть 0…+5 °С. У центрі та на півдні очікується +4…+6 °С, у західних регіонах повітря прогріється до +9…+12 °С. Уночі практично по всій країні температура становитиме близько 0 °С, лише на сході прогнозуються слабкі морози до -3…-6 °С. 

Погода в неділю 18 лютого 

У північних, центральних і західних областях країни в неділю пройде невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. На сході, півночі та заході денна температура становитиме +2…+5 °С, на півдні та в центрі - +5…+8 °С. Хоча через високу вологість повітря відчуватиметься холодніше, тому не поспішайте змінювати зимовий гардероб на весняний. 

Погода в понеділок 19 лютого 

Новий тиждень розпочнеться з хмарної погоди з проясненнями. У Харківській, Луганській і Донецькій областях пройде невеликий мокрий сніг, на решті території погода на початку тижня буде хмарною, але без опадів. 

Температурні показники порівняно з неділею суттєво не зміняться. На сході та заході очікується +2…+4 °С, на Закарпатті та у південних регіонах - +5…+7 °С, у центрі та на півночі - близько 0 °С. Уночі по всій Україні термометри покажуть близько 0 °С. 

Паводок в Україні триває 

На українських річках тримається високий рівень води. Так, на Десні може бути порушено транспортне сполучення між селами Новгород-Сіверського, Ніжинського, Чернігівського, Корюківського та Шосткинського районів. Також можливе підтоплення доріг у селах Чернігівщини (Чернігівського району), розташованих поблизу берегів Верхнього Дніпра та Сожа. 

Народні прикмети та вірування 

17 лютого слов'яни ходили в ліс дивитися на сосни та ялини: якщо нижні гілки дерев були підняті вгору, незабаром чекали на відлигу, якщо опущені донизу - готувалися до снігопадів і морозів. Також спостерігали за водоймами: якщо крига вже танула, весна мала бути ранньою. 

Якщо 18 лютого обходилося без морозів, до кінця зими дні також повинні були бути теплими. Ну, а морозний день вважався вірною прикметою спекотного літа. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини