Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посли G7 застерегли владу України від саботажу реформирмування БЕБ

Реклама

Посли держав "Групи семи" в листі до керівництва українських органів влади застерегли від реформування Бюро економічної безпеки, яке не відповідає вимогам європейської інтеграції та програми Міжнародного валютного фонду. Про це повідомляє «Європейська правда».

«Лист, який є в розпорядженні "Європейської правди", написаний на ім'я голови парламенту Руслана Стефанчука, а також адресований прем'єру Денису Шмигалю, голові Офісу президента Андрію Єрмаку та ще кільком урядовцям і парламентарям із правоохоронного та фінансового комітетів», - пише видання.

Посли G7 наголошують, що реформа Бюро економічної безпеки повинна містити чотири ключові положення:

  • відкритий і прозорий конкурс на посаду нового директора БЕБ;

  • незалежний аудит діяльності БЕБ через один і три роки після призначення нового директора;

  • можливість звільнення директора БЕБ на підставі висновків аудиту й неможливість звільнення рішенням уряду на підставі "незадовільних результатів" роботи;

  • переатестація всіх працівників БЕБ і призначення нових протягом року після призначення нового директора за прозорою та врегульованою законом процедурою.

"Наголошуємо, що ухвалення будь-якого законопроєкту без цих елементів негативно вплине на фіскальну стабільність країни та виконання умов програми МВФ і європейської інтеграції. Крім того, ми наполегливо рекомендуємо не включати в закон про БЕБ будь-які положення, які підривають незалежність інших інституцій", - зазначається у листі послів.

У «Європейській правді» додали, що звернення до ключових українських посадовців з'явилось того ж дня, коли два профільні комітети Парламенту - правоохоронний та фінансовий - схвалили урядовий проєкт закону про реформу Бюро економічної безпеки.

Цей законопроєкт також розкритикували бізнес-асоціації та антикорупційні активісти через те, що він не містить належних механізмів переатестації та звільнення недоброчесних співробітників Бюро.

LIGA360 - єдине джерело інформації для всієї компанії. Дашборд ключових медіа та конкурентних показників, бізнес-новини й аналітика та управління ризиками. Замов прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини