Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Британія оголосила понад 50 нових санкцій до другої річниці незаконного вторгнення росії в Україну

Реклама

Велика Британія у четвер, 22 лютого, оголосила про нові санкції проти рф. Про це йдеться у повідомленні на сайті британського уряду.

Міністр закордонних справ Девід Кемерон оголосив про запровадження понад 50 нових санкцій проти осіб і компаній. Зокрема, компаній, пов'язаних з виробництвом та постачанням боєприпасів, ракет, вибухових речовин та інших критичні товари, що використовуються у військовій техніці. Також обмеження спрямовані на ключові джерела російських доходів, зокрема, торгівлю металами, діамантами та енергоносіями.

Міністр закордонних справ Девід Кемерон заявив: 

"Україна показала, що може і буде захищатися. Путін помилково вважав, що оскільки економіка Росії більша за українську, він швидко здобуде перемогу. Але економіка друзів України у 25 разів більша за російську. 

І через 2 роки ми об'єдналися у підтримці України.  

Наш міжнародний економічний тиск означає, що Росія не може дозволити собі це незаконне вторгнення. Наші санкції позбавляють Путіна ресурсів, які йому вкрай необхідні для фінансування його важкої війни. 

Разом ми не здамося перед обличчям тиранії. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну в її боротьбі за демократію - скільки завгодно".

Серед підсанкційних компаній: 

  • компанії, пов'язані з виробництвом боєприпасів, таких як ракетні системи запуску, ракети, вибухові речовини та інші важливі товари, які використовуються у військовій техніці. Сюди входить ДП «Свердлов»

  • ключові російські імпортери та виробники верстатів, які відіграють важливу роль у виробництві життєво важливих оборонних систем і компонентів, починаючи від ракет і двигунів до танків і винищувачів

  • нафтотрейдер Niels Troost і його компанія Paramount Energy & Commodities SA. Troost сприяє безперешкодній торгівлі російською нафтою поза зоною дії санкцій Великої Британії та G7, у тому числі через компанію Paramount Energy & Commodities DMCC, що базується в ОАЕ, яку Велика Британія внесла в список у листопаді 2023 року.  

  • Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management і Active Shipping, які працюють в російській енергетиці як частина тіньового флоту Путіна.

  • 2 російські алмазні компанії та Павло Олексійович Мариничев, новий генеральний директор «Алроси», найбільшого російського державного виробника алмазів, який, за оцінками, володіє 30% часткою світового алмазного ринку.

  • 5 топ-менеджерів або власників провідних російських виробників міді, цинку та сталі.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових санкційних списках, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням. 

Читайте також:

Санкційна діяльність Великої Британії проти росії

Основні тенденції комплаєнс у Британії

Розслідування російських олігархів у Великій Британії: співвідношення з практикою України

Комплаєнс-перевірка підприємств, розташованих на заморських територіях Британії, та їх український аспект

Комплаєнс-підхід Великої Британії до роботи з державами високого ризику. Чи підпадає Україна під категорію високого ризику

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини