Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Погроза США застосувати вторинні санкції до іноземних фінансових установ значно сповільнила фіноперації рф - Reuters

Реклама

Погроза Вашингтона застосувати санкції до іноземних фінансових установ значно змінила фінансові потоки між росією Туреччиною, ОАЕ та Казахстаном, заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо, передає Reuters.

За словами чиновника, дані, доступні Міністерству фінансів США, включаючи звіти фінансових установ, свідчать про зниження руху коштів після того, як у грудні Вашингтон видав указ, який загрожував санкціями фінансовим установам третіх країн, які допомагають росії обійти санкції, запроваджені через вторгнення в Україну.

"У даних, які я бачу, я бачу значну різницю з точки зору фінансових потоків, які були транзакціями... потенційно заблокованими установами. І я чув про це також від деяких спостерігачів, які перебувають в інституціях... що вони дотримуються більш обережного підходу щодо ведення будь-яких справ з росією, а це саме те, чого ми хотіли", - сказав Адейемо.

Адейемо також зазначив, що департаменти банківського комплаєнсу серйозно поставилися до указу, оскільки Вашингтон вперше заявив, що використовуватиме вторинні санкції. Вторинні санкції стосуються іноземних осіб або компаній, які ведуть бізнес з тими, хто вже перебуває під санкціями США.

Також агентство Reuters повідомило, що загроза США застосувати санкції до фінансових фірм, які ведуть бізнес з росією, охолодила турецько-російську торгівлю, порушивши або уповільнивши деякі платежі як за імпортовану нафту, так і за турецький експорт.

Високопоставлені чиновники США також відвідали Туреччину, ОАЕ та інші країни, щоб попередити, що компанії можуть втратити доступ до ринків G7, якщо вони будуть вести справи з компаніями, які підпадають під обмеження США.

Спробуйте перше рішення для комплаєнс-контролю в Україні. LIGA360 надає повноту інформації для AML/KYC перевірок та процедури due dilligence. Верифікуйте контрагентів, оцінюйте санкційні та корупційні ризики щодо них. Замовте за посиланням.

Читайте також:

Комплаєнс-політика підприємства: що має включати

ЗЕД і комплаєнс: що потрібно врахувати

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини