Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про мобілізацію передано на підпис Президенту: оприлюднено текст, підписаний Головою ВР

Реклама

16 квітня на сайті Верховної Ради з'явилася інформація, що ухвалений Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку (проект № 10449) направлено на підпис Президенту України. Текст Закону, підписаний Головою Верховної Ради доступний за посиланням

Нагадуємо, Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

У разі якщо Президент України протягом встановленого строку не повернув закон для повторного розгляду, закон вважається схваленим Президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений.

Після підписання Президентом документ буде опублікований у «Голосі України» та набере чинності через один місяць з дня, наступного за днем його опублікування, крім абзаців дванадцятого і тринадцятого підпункту 2 пункту 8 розділу І цього Закону (щодо внесення змін до частин четвертої і п'ятої статті 6 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"), які набирають чинності через вісім місяців з дня, наступного за днем опублікування цього Закону. Йдеться про норми Закону щодо подання до ТЦК відомостей про зареєстровані транспортні засоби та водні транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань в особливий період.

Закон про мобілізацію прийнято 11 квітня у редакції Комітету. Розповідаємо, як за новим Законом суди розглядатимуть позови ТЦК щодо обмеження громадян у праві керування транспортним засобом, новації бронювання працівників, а також обов'язки військовозобов'язаних громадян.

Крім того, Рада підтримала в першому читанні проєкти про відповідальність за порушення військового обліку та про добровільну мобілізацію в'язнів.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Економте до 50% на преміум-рішеннях LIGA 360 для юриста та бухгалтера. Детальніше за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини