Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада врегулювала розподіл коштів від оренди держземель

Реклама

Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, якими врегулювала розподіл надходжень від оренди державних земель сільськогосподарського призначення між державним та місцевими бюджетами (законопроєкт №9387). Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

Нові правила стосуються розподілу 12% від нормативної грошової оцінки землі, які будуть стартовою ціною на аукціонах з передачі земель в оренду.

Ними передбачається спрямування 90% цих надходжень до державного бюджету, а 10% - до місцевих бюджетів.

У Фонді держмайна вважають, що такий розподіл забезпечить значне збільшення доходів державного бюджету завдяки відкриттю прозорого ринку оренди землі після старту Земельного банку. Водночас, місцеві бюджети збережуть свої надходження на поточному рівні, а в перспективі, за рахунок виведення з тіні орендних відносин, їхні доходи зростуть.

"Прийняття змін до Бюджетного кодексу є ще одним важливим кроком для старту Земельного банку», - заявив Голова ФМДУ Віталій Коваль.

Довідково:

Земельний банк - проєкт, спрямований на ефективне управління державними землями с/г призначення. Передача земель в оренду відбуватиметься через конкурентні онлайн-аукціони на платформі Прозорро.Продажі. У першому пулі заплановано передати в оренду 109 тис. га, з яких 90,5 тис. га перебувають в управлінні Фонду держмайна, а 19,5 тис. га - у підприємств Міністерства юстиції.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини