Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував у Раді законопроєкт про зменшення регуляторного навантаження на бізнес

Реклама

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 11298 «Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення навантаження на бізнес».

«Проєкт Закону розроблено в рамках прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності з метою очищення регуляторного поля від зайвого навантаження на бізнес», - зазначається у пояснювальній записці.

Законопроєктом, зокрема, пропонується скасувати повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у сфері меліорації земель в частині надання дозволів на будівництво меліоративних систем та окремих об'єктів інженерної інфраструктури, а також у частині прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом (реконструкцією) меліоративних систем та окремих об'єктів інженерної інфраструктури шляхом виключення відповідних норм із Закону «Про меліорацію земель».

Необхідність внесення таких змін в Уряді пояснюють тим, що Законом «Про місцеве самоврядування в Україні» таких повноважень у сфері будівництва за відповідними радами не передбачено.

Також передбачається скасувати повноваження центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства, на погодження будівництва або будь-яких інших робіт на території та акваторії, відведених порту, виключивши відповідні положення із Закону «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів».

У Кабміні вказали, що цими ж повноваженнями також наділені органами місцевого самоврядування.
Крім того, у зв'язку з неоднозначним тлумаченням норм права та неправомірного поширення зазначених норм на морські та річкові порти (термінали) у статті 46 Закону «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» слово «порт» пропонується замінити словами «морський рибний порт».

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте Legal Solution. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини