Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював ліцензії ще трьом страховим компаніям

Реклама

Національний банк анулював трьом страховим компаніям ліцензії в межах процедури добровільного виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля та виключив їх з Держреєстру фінустанов, ще одній - надав дозвіл на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план такого виходу. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Рішення про анулювання ліцензії на здійснення діяльності із страхування та виключення з відповідного реєстру на підставі заяв 21 квітня ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг. Вони стосуються:

В НБУ нагадали, 1 квітня 2024 року АТ "СК "Опіка", а також 24 травня 2024 року ПРАТ "СК "Інтер-Плюс" та ПРАТ "СК "Фенікс" було надано дозволи на вихід з ринку шляхом виконання страхових портфелів та погоджено плани виходу з ринку шляхом виконання страхових портфелів.

Відповідно до поданої АТ "СК "Опіка" звітності за 2023 рік, її страховий портфель формувався за рахунок платежів із медичного страхування (безперервне страхування здоров'я) - 65%, страхування від нещасних випадків - 13%, страхування наземного транспорту (крім залізничного) - 10%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 9 871 тис. грн, сформовані страхові резерви - 1 194 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 4 554 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,02%.

Відповідно до поданої ПРАТ "СК "Інтер-Плюс" звітності за 2023 рік, страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів зі страхування відповідальності перед третіми особами, страхування відповідальності власників повітряного транспорту (включаючи відповідальність перевізника), страхування відповідальності власників водного транспорту (включаючи відповідальність перевізника) - 76,8%, страхування КАСКО - 6,1%, страхування медичних витрат - 5,8%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 140 075 тис. грн, сформовані страхові резерви - 13 006 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 4 369 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,3%.

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Відповідно до поданої ПРАТ "СК "Фенікс" звітності, страховий портфель товариства формувався переважно за рахунок платежів зі страхування наземного транспорту (крім залізничного) - частка премій становить 81%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 1 176 тис. грн, сформовані страхові резерви - 166 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 33 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,003%.

Крім того, Нацбанк надав дозвіл ПРАТ СК "Рідна" на вихід з страхового ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу.

Відповідне рішення про вихід страхової компанії з ринку шляхом виконання страхового портфеля та затвердження плану виходу були ухвалені на загальних зборах акціонерів страховика (протокол від 06 червня 2024 року).

Подана ПРАТ СК "Рідна" звітність за 2023 рік показує, що страховий портфель компанії формувався переважно за рахунок платежів зі страхування наземного транспорту (крім залізничного) - 48,6% та страхування медичних витрат - 16,1%. Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 18 331 тис. грн, сформовані страхові резерви - 11 860 тис. грн. За 2023 рік страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 6 094 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,02%.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля страховик зобов'язаний звернутися до НБУ із заявою про анулювання ліцензій на здійснення страхової діяльності.

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини