Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС попередила про розсилку фейкових листів начебто від її імені, які містять шкідливе програмне забезпечення

Реклама

Державна податкова служба попередила про масовану фішингову атаку під виглядом розсилки електронних листів начебто від її імені.

«Протягом останніх днів зафіксовано факт масового розповсюдження електронних листів, начебто, від імені Державної податкової служби України, що містять посилання для завантаження файлу. У випадку переходу за прикріпленим посиланням, на комп'ютер буде завантажено файл, відкриття якого призведе до запуску шкідливої програми, що створить технічні можливості для прихованого несанкціонованого доступу до персональних комп'ютерів», - зазначають у відомстві.

Податківці інформують, що відправка таких повідомлень відбувається з електронних скриньок, які не мають до них жодного відношення.

ДПС просить звертати особливу увагу на адресу електронної пошти відправника листа та перевіряти її достовірність.

«Повідомляємо, що для здійснення службового листування ДПС не використовує адреси електронної пошти зареєстровані в домені «pacaembu.sp.gov.br». Офіційним зареєстрованим доменом ДПС є «tax.gov.ua», а отже всі офіційні адреси електронної пошти ДПС обов'язково мають містити другою частиною назви (після символу «@») доменне ім'я «tax.gov.ua»», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що існує реальна небезпека зараження персональних комп'ютерів вірусами, що розповсюджуються електронною поштою. Додатки (вкладення) до електронних поштових повідомлень можуть містити віруси та шкідливе програмне забезпечення. Характерною особливістю таких листів є наявність прикріплених файлів .zip або .rаr формату, а також файлів з розширенням .scr, .ехе. Метою зловмисників є введення в оману користувача для відкриття ним вкладення.

Фішингові листи містять посилання або прикріплений файл з архівом, в якому знаходиться програмне забезпечення для отримання віддаленого доступу до комп'ютерів користувачів.

У ДПС рекомендують не відкривати вкладення у підозрілих повідомленнях.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини