Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зеленський підписав Закон, яким запроваджується декларативний принцип отримання дозволів та ліцензій

Реклама

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, який спрощує ведення бізнесу у період дії воєнного стану (законопроєкт № 7331).

Ним, зокрема, передбачається переведення дозволів та ліцензій на декларативний принцип.

Так, відповідно до Закону, під час дії воєнного стану право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності або видів господарської діяльності може набуватися суб'єктом господарювання на підставі подання на безоплатній основі до відповідних дозвільних органів декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, крім тих видів господарської діяльності, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів.

Декларація, подана таким чином прирівнюється по статусу до дозволу, ліцензії чи інших результатів надання публічних (електронних публічних) послуг. При цьому вона може бути подана в будь-якому місці країни - незалежно від того, де розташоване підприємство, чи мешкає підприємець.

Декларація дійсна на період дії воєнного стану та до кінця календарного року, в якому припинено або скасовано воєнний стан (але не менше трьох місяців з дня його припинення чи скасування).

Декларації про провадження господарської діяльності, подані раніше, продовжують діяти відповідно до цього закону.

Планові перевірки з питань видачі дозвільних документів на час дії воєнного стану припиняються.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини