Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Санкційний день для держави-агресорки. ЄС та Велика Британія продовжують тиск на Росію

Реклама

8 жовтня 2024 року одразу дві юрисдикції встановили нові обмежувальні заходи у відповідь на протиправні, агресивні та дестабілізуючі дії Російської Федерації. 

Щодо обмежувальних заходів ЄС  

Відтак, Рада Європейського Союзу встановила нові рамки обмежувальних заходів, які  дозволять ЄС націлюватися на фізичних та юридичних осіб, які беруть участь у діях та політиці уряду Російської Федерації, які підривають фундаментальні цінності ЄС та його держав-членів, їхню безпеку, незалежність та цілісність, а також цінності міжнародних організацій та третіх країн. 

Згідно з новою правовою базою ЄС, обмежувальні заходи направлені на тих, хто впроваджує гібридні загрози, підтримує або отримує вигоду від дестабілізуючих дій Росії в усьому світі, а також проти їхніх соратників і прихильників. 

Відповідно до цих заходів, до зазначених осіб будуть застосовані наступні  обмеження: 

  • активи відповідних осіб підлягатимуть заморожуванню, а громадянам і компаніям ЄС буде заборонено надавати їм кошти. 

  • впроваджується режим заборони на поїздки фізичних осіб на в'їзд або транзит через території ЄС. 

Як зазначають в Раді ЄС, відповідні дії допоможуть протистояти гібридним загрозам з боку Росії, таким як: 

  • підрив виборчих процесів та функціонування демократичних інститутів; 

  • погроз та саботажу економічної діяльності, послуг, що становлять суспільний інтерес або критичної інфраструктури; 

  • використання скоординованої дезінформації, маніпулювання іноземною інформацією та втручання у внутрішні справи інших країн; 

  • зловмисна кібердіяльність, інструменталізація мігрантів та інші дестабілізуючі дії. 

Окрім того, за твердженнями Ради ЄС, Європейський Союз продовжуватиме тісно співпрацювати з партнерами та повною мірою використовувати весь набір інструментів, включаючи дипломатичні та обмежувальні заходи, а також усі наявні інструменти для запобігання, стримування та реагування на гібридну діяльність Росії. 

Нові санкції Великої Британії 

Окрім обмежувальних заходів ЄС, Велика Британія ввела нові санкції проти Росії за використання хімічної зброї на полі бою в Україні.  

У зв'язку з грубим нехтуванням Росією Конвенції про заборону хімічної зброї, що є серйозним порушенням міжнародного права, сьогодні під британські санкції потрапили:   

  • Війська радіохімічного та біологічного захисту Міністерства оборони Російської Федерації;  

  • Ігор Кириллов, начальник Військ РХБ МО РФ;  

  • 27-й науковий центр Міноборони Росії; 

  • 33-й центральний науково-дослідний і випробувальний інститут Міноборони Росії.  

Відтак, введені обмежувальні заходи передбачають заморожування активів фізичних та юридичних осіб, а також заборону на в`їзд до Великої Британії. Заморожування активів застосовуватиметься до всіх осіб на території та в територіальних водах Сполученого Королівства, а також до всіх громадян Сполученого Королівства, де б вони не знаходилися. Дане, в свою чергу, запобігає наданню коштів або економічних ресурсів призначеній особі або на її користь. Особі, щодо якої поширюється заборона на в'їзд, має бути відмовлено у дозволі на в'їзд або перебування у Сполученому Королівстві.  

Окрім того, згідно заяви Міністра оборони Великої Британії, Велика Британія також зобов'язалася надавати Україні військову допомогу на суму 3 мільярди фунтів стерлінгів щороку стільки часу, скільки буде потрібно. Військова, фінансова, дипломатична та політична підтримка України Великобританією є залізною. 

Нова LIGA360 змінює все! Комплексні розслідування щодо компаній з України, Великої Британії, Кіпру, Латвії, росії. Пошук у санкційних списках, аналіз міжнародних зв?язків, зв'язків з PEP та ін. Замовте презентацію зараз. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини