Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як пройшов XII Форум комплаєнс-офіцерів: короткі підсумки

14 жовтня 2024, 16:00
27
0
Автор:
Реклама

9 жовтня відбувся XII Форум комплаєнс-офіцерів, організований VlasConference, який став майданчиком для обговорення викликів та розвитку комплаєнсу в Україні в період воєнного стану. Комплексний продукт LIGA360 від LIGA ZAKON став золотим партнером заходу. 

Захід зібрав керівників підрозділів комплаєнс провідних українських компаній, серед яких представники Укрзалізниці, МХП, Укренерго та інші. Експерти обговорили найкращі практики та нові тенденції в галузі комплаєнс: що змінилося та чого варто очікувати, антикорупційний та санкційний комплаєнс, підходи до оцінки комплаєнс-ризиків компанії та інше.  

Керівниця напрямку маркетингу LIGA360 від LIGA ZAKON Альона Васильєва виступила на заході та розказала про важливість комплаєнс-орієнтовного підходу в компаніях як частини комплексної стратегії управління. «2024 рік вже назвали роком регуляторної тривоги. Швидка зміна законодавства, коли правові наслідки стають справжнім викликом, потребує вчасної реакції. А значить - попередньої ретельної підготовки на етапі, коли ці зміни тільки плануються. Завдання комплаєнс-команди - створити відповідні умови в компанії для швидкої реакції на такі зміни, сформувати систему управління ризиками й відповідну культуру. Щоб це працювало, комплаєнс-орієнтовний підхід має стати частиною комплексної стратегії управління», - розказала Альона Васильєва під час виступу. 

Для того, щоб компанія була стійкою до постійно зростаючої кількості ризиків - зокрема пов'язаних із законодавством, регуляторними змінами та ризиками співпраці з контрагентами та партнерами, судовими і репутаційними ризиками - комплаєнс-підрозділ має контролювати діяльність усієї компанії, тобто бути «над системою», а не її частиною. «Фахівці, відповідальні за управління ризиками, повинні мати доступ до інструменту, який дає змогу вчасно реагувати на той чи інший ризик, та мати чітке розуміння плану дій від комплаєнс-офіцера, як повинен діяти кожен член команди у разі ризикових обставин - це важлива умова побудови ефективної системи управління, яка забезпечить швидкі зміни для стабільного розвитку компанії», - додала вона. 

Учасники заходу отримали можливість детально ознайомитись з функціоналом продукту LIGA360 - нової системи для комплексної інтегральної оцінки ризиків, яка дає можливість усім підрозділам компанії працювати в єдиному інформаційному просторі. 

Система об'єднує різноманітні інформаційні потоки для контролю та дотримання стандартів відповідності та дає всеохоплюючу картину для контролю ризиків:  

  • Законодавство та регуляторна інформація 

  • Судова інформація для глибокого аналізу та оцінки 

  • Аналіз та моніторинг компаній, персон, фізосіб 

  • Санкційні зв'язки та перевірка 

  • Міжнародні дані та сімейні зв'язки  

  • Аналітика та матеріали від експертів ринку 

  • Медіааналіз та робота з репутацією  

LIGA ZAKON та LIGA360 дякує організаторам форуму, спікерам та його учасникам за продуктивну зустріч, можливість виступити та поділитись своїм досвідом! 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини