Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сім фізичних та сім юридичних осіб з Ірану поповнили санкційні списки ЄС

Реклама

14 жовтня Рада Європейського Союзу (надалі - Рада ЄС) ухвалила обмежувальні заходи проти семи фізичних та семи юридичних осіб з Ірану, які причетні до передачі Іраном ракет та безпілотників Росії.  

Відповідне рішення стало наслідком передачі Іраном Росії балістичних ракет та пов'язаних з ними технологій для використання проти України, про які попереджала  Рада ЄС, зробивши відповідну заяву в березні 2024 року.  

Як зазначається в документі, Іран передав Росії БПЛА та ракети іранського виробництва та пов'язані з ними технології та компоненти, у тому числі за допомогою визначених авіакомпаній.  

У зв'язку з цим, за повідомленням Ради ЄС, до списків увійшли три іранські авіакомпанії (Saha Airlines, Mahan Air та Iran Air), а також дві закупівельні фірми. Вони, відповідно, несуть відповідальність за передачу та постачання через транснаціональні мережі закупівель БПЛА іранського виробництва та пов'язаних з ними компонентів і технологій до Росії для використання в її агресивній війні проти України. Також до списку потрапили дві компанії, що займаються виробництвом ракетного палива, яке використовується для запуску ракет і снарядів.  

Окрім того, Рада ЄС також наклала обмежувальні заходи на заступника міністра оборони Ірану Сейєда Хамзеха Галандарі,  високопосадовців Корпусу вартових ісламської революції “Кодс” (IRGC-QF), Центрального штабу КВІР ім. Хатама аль-Анбії та Космічного підрозділу Аерокосмічних сил КВІР, а також на керівників компаній, зареєстрованих в ЄС, - “Iran Aircraft Manufacturing Industries” (HESA) та “Aerospace Industries Organization (AIO). 

Відтак, до вищезазначених суб'єктів, з боку ЄС будуть застосовані наступні обмежувальні заходи: 

  • Заморожування активів; 

  • заборона в'їзду до Європейського Союзу; 

  • заборона на надання грошових коштів або економічних ресурсів прямо чи опосередковано, фізичним або юридичним особам, або органам, які перебувають у санкційному списку. 

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:  

анулювання реєстрації;  

ймовірний зв?язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;  

ведення діяльності на окупованих територіях;  

приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;  

банкрутство та борги. 

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини