Ми даємо ЗНАННЯ для прийняття рішень, ВПЕВНЕНІСТЬ в їх правильності і надихаємо на розвиток чесного бізнесу, як основного двигуна розвитку України
ВЕЛИКОМУ БІЗНЕСУ
СЕРЕДНЬОМУ ТА ДРІБНОМУ БІЗНЕСУ
ЮРИДИЧНИМ КОМПАНІЯМ
ДЕРЖАВНОМУ СЕКТОРУ
КЕРІВНИКАМ
ЮРИСТАМ
БУХГАЛТЕРАМ
ФОПам
ПЛАТФОРМА
Єдиний інформаційно-комунікаційний простір для бізнесу, держави і соціуму, а також для професійних спільнот
НОВИНИ
та КОМУНІКАЦІЇ
правові, професійні та бізнес-медіа про правила гри
ПРОДУКТИ
і РІШЕННЯ
синергія власних і партнерських продуктів
БІЗНЕС
з ЛІГА:ЗАКОН
потужний канал продажів і підтримки нових продуктів
$

ПРАВИЛА В'ЇЗДУ В УКРАЇНУ

8.10.2014, 09:06
33
0

Огляд правових подій: середа, 8 жовтня 2014
Огляд правових подій: середа, 8 жовтня 2014

ПРАВОВА ПОДІЯ:

7 жовтня набули чинності зміни до Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, які було внесено постановою Кабміну від 23 вересня 2014 року № 482.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ регулює порядок оформлення віз для в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу, а саме: спортсменам, які мають професійний статус; артистам і працівникам мистецтва для роботи в Україні за фахом; іноземцям, які прибули в Україну для здійснення викладацької та наукової діяльності у вузах на їх запрошення; особам, що отримали статус закордонного українця, для роботи в Україні.


Встановлено, що підставою для оформлення короткострокової візи буде, зокрема, підтвердження Мінсоцполітики (раніше - Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабміні) про в'їзд іноземця або особи без громадянства з метою надання гуманітарної допомоги або проведення благодійної діяльності. Також підставою тепер може бути письмове розпорядження керівника дипломатичного представництва або консульської установи України про оформлення візи з метою забезпечення інтересів у сфері зовнішньої політики.

Підставою для оформлення довгострокової візи є, зокрема, засвідчена в установленому порядку копія дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, виданого Державною службою зайнятості. Для іноземців та осіб без громадянства, працевлаштування яких відповідно до законодавства України здійснюється без дозволу на застосування їх праці, замість такого дозволу подається трудовий договір (контракт), а для осіб, що мають статус закордонного українця, - трудовий договір (контракт) і посвідчення закордонного українця.

Віза оформляється протягом 15 календарних днів. Цей строк може бути продовжено до 30 днів.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що тепер видача короткострокової візи можлива і на підставі письмового розпорядження керівника дипломатичної місії з метою забезпечення інтересів у сфері зовнішньої політики. Це відкриває можливості для отримання візи без необхідності отримувати запрошення від українських резидентів.


Увійдіть, щоб залишити коментар