Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як спростити контроль над своїми об'єктами нерухомості

23 серпня 2017, 11:15
134
0
Реклама

Володіння об'єктом нерухомості є одночасно не лише благом, а й тягарем - власність зобов'язує. Причому йдеться не лише про юридичні зобов'язання (податки тощо), а й про те, що кожен власник повинен усвідомлювати ризики, з якими він може стикнутися. Найбільш серйозна небезпека у цьому випадку - втрата права власності на нерухомість поза своїм бажанням. Інакше кажучи - рейдерство.

Сьогодні на ринку достатньо доступних засобів захисту свого майна, серед яких одним з найбільш просунутих є електронний контроль. Приміром - SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН», де про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача. Розглянемо два приклади ситуацій, коли власники нерухомості вирішують підключитися до SMS-Маяка.

1. Бізнес на оренді нерухомості. Бути рантьє - мрія багатьох. Але навіть такий вид підприємництва не звільняє власника нерухомості від необхідності постійного нагляду за своїм майном. При цьому доречним доповненням до договірної роботи, податкового контролю та пошуку нових клієнтів стане контроль держреєстрів. Особливо якщо об'єктів багато чи є співвласники. У таких випадках постійний антирейдерський контроль власникові порадить будь-який консультант з нерухомості чи юрист. У цьому випадку найбільш зручним буде постійний електронний контроль. Це особливо важливо в разі, коли нерухомість знаходиться далеко.

2. Здавання в оренду особистої житлової нерухомості. І в цьому випадку важливо, щоб нерухомість була завжди під контролем. Причому йдеться не лише про дотримання квартирантами умов договору стосовно акуратності чи своєчасної оплати. Не можна виключати, що під виглядом пристойних орендарів можуть ховатися шахраї, які в кращому разі здають в піднайм житло або використовують його не за призначенням, а в гіршому - які замислили захоплення житлової площі та її оперативний перепродаж.

Можна навести й інші приклади, коли варто скористатися електронним контролем змін у реєстрі нерухомості. Проте сенс такого сервісу буде завжди однаковим: контролюючи реєстраційні дії стосовно свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та запобігти спробам рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини