Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Екологічний контроль на митницях скасували

7 вересня 2018, 14:15
551
0
Реклама

Верховна Рада прийняла повторно, з урахуванням пропозицій Президента, Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України» (законопроект №7010).

Серед іншого, він скасовує санітарно-епідеміологічний контроль товарів, що переміщуються через митний кордон. Таким чином, після підписання Закону Президентом експорт товарів більше не буде залежати від наявності санітарно-епідеміологічних сертифікатів (перевірка може проводитися тільки на вимогу країни-імпортера). Радіологічний контроль відтепер буде здійснюватися прикордонною службою тільки при ввезенні вантажів на територію країни.

Разом з тим, прийнятий Закон не вирішує всі проблеми, з якими стикаються експортери в українських портах, адже крім екоконтролю товарів, невирішеним залишається конфлікт, викликаний діями Держекоінспекції з перевірки суден, що заходять в порти.

Крім цього, нещодавно міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив про необхідність відновлення призупинених перевірок бізнесу в частині дотримання природоохоронного законодавства.

З огляду на ці фактори, бізнесу навряд чи слід розраховувати на послаблення уваги з боку контролюючих органів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини