Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховный суд вніс свій внесок в процедуру встановлення цін

29 січня 2019, 16:43
665
0
Реклама

Суть справи: підприємство оскаржило рішення територіального відділення Антимонопольного комітету, яким був накладений штраф за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Рішення обґрунтовано тим, що займаючи монопольне становище, позивач знизив ціни на закупівлю сировини у населення без відповідного перерахунку відпускних цін за готову продукцію.

Місцевий суд відмовив у задоволенні позову. Однак апеляційний суд задовільнив його.

Колегія суддів Господарського суду ВС погодилась із висновком місцевого суду.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 13 Закону «Про захист економічної конкуренції», встановлення цін, які неможливо було б встановити за умов значної конкуренції на ринку, кваліфікується як зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Верховний суд вказав, що Антимонопольний комітет може здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції і у частині встановлення вільних цін і тарифів.

Зазначимо, що таке повноваження не передбачене Законом «Про антимонопольний комітет України».

Відповідну постанову по справі №903/46/18 ВС прийняв 15.01.2018. З її повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Також в VERDICTUM ви можете ознайомитися з правовими позиціями ВС, що стосуються схожих питань ведення бізнесу.

***

Нагадаємо, що раніше ми писали про те, які дефекти у товарі можна розцінювати як істотні недоліки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини