Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найближчим часом буде запущено велику приватизацію - Мінекономіки

Реклама

Мінекономіки ініціювало останні технічні зміни, необхідні для запуску великої приватизації через систему Прозорро.Продажі та розраховує на їх ухвалення Урядом на початку липня. Про це повідомив заступник Міністра економіки України Олексій Соболев.

Запропоновані Мінекономіки зміни дозволять закрити технічні моменти для запуску великої приватизації, а також встановити додаткові гарантії для е-аукціонів та запобіжники від можливих зривів торгів з малої приватизації. 

Зокрема, йдеться про те, що учасник електронного аукціону, який зайняв друге місце за підсумками торгів, не матиме права відмовитися від очікування рішення щодо першого переможця. І у випадку, якщо недоброчесні учасники торгів, які посіли перше або друге місця відмовлятимуться від сплати суми за актив, державний бюджет отримуватиме гарантійні внески обох учасників, а це - майже 40% від стартової ціни об'єкта. 

За словами заступника Міністра економіки, ухвалення цих змін стане одним із запобіжників від зловживань на торгах з малої приватизації, а державі дозволить отримати додаткові надходження до бюджету. 

Окрім того, зміни визначать технічні вимоги до електронних маркетплейсів, які матимуть право працювати з великою приватизацією. 

За данними Мінекономіки, п'ять років впровадження реформи малої приватизації принесли в бюджети різних регіонів майже 14 млрд гривень, з яких майже 3 млрд гривень - після повномасштабного вторгнення. Найдорожчий актив малої приватизації, проданий після 24 лютого 2022 року, - готель «Ермітаж», проданий Фондом держмайна України за 311 млн гривень. 

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини