Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прогноз погоди на вихідні 14–15 жовтня: радіємо теплому вікенду! На правах реклами

13 жовтня 2023, 16:06
401
0
Автор:
Реклама

Незважаючи на середину жовтня і нещодавнє серйозне похолодання, цей вікенд знову потішить українців теплом. За даними Sinoptik.ua, тепла погода на вихідні пануватиме в більшості областей країни, місцями можливі невеликі дощі. 

Погода в суботу 14 жовтня 

У західних, центральних і південних областях суботнього дня термометри покажуть комфортні для будь-якого виду занять і відпочинку +22…+24 °С, на півночі та сході - +17…+20 °С. Не втрачайте нагоди провести час на природі в компанії родичів і друзів, адже незабаром прийде осіння негода. Жовтневий пікнік - це класно! 

Парасолі в суботу можуть стати у пригоді лише мешканцям Львівської, Волинської та Закарпатської областей, та й то ненадовго. 

Погода в неділю 15 жовтня 

На півдні та в центрі країни очікується +21…+23 °С, на сході - до +18…+20 °С. У західних регіонах буде прохолодніше: у Чернівецькій і Закарпатській областях стовпчики термометрів піднімуться до +15…+17 °С, в Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській - до +13…+15 °С. Найпрохолодніше буде у Хмельницькій, Львівській і Волинській областях - +11…+13 °С. 

У північних, центральних і західних областях країни пройдуть короткочасні дощі. 

Погода в понеділок 16 жовтня 

Новий тиждень розпочнеться з дощів майже по всій Україні. Суттєвих опадів не очікується лише у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській і Закарпатській областях. Усе ще досить теплою погода на початку тижня буде лише в Криму, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій і Луганській областях - до +17…+19 °С. На решті території України показники температури відповідатимуть сезонній нормі. На сході повітря прогріється до +15…+17 °С, у центрі - до +13…+15 °С, на півночі - до +11…+13 °С, на заході - до +9…+11 °С. 

Небезпека пожеж зберігається 

По всій Україні, окрім Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької, Луганської, Донецької та Запорізької областей, 14-15 жовтня оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Нагадуємо, що в Україні діє заборона на спалювання сухої трави на присадибних ділянках. 

Народні прикмети та вірування 

Якщо 14 жовтня все ще рояться комарі, зима, швидше за все, буде м'якою і теплою. Якщо цей день був ясним і теплим, на сніг чекали не раніше грудня. 

Сильний поривчастий вітер 15 жовтня наші предки вважали передвісником дуже мінливої погоди взимку, а яскравий місяць - сухої погоди найближчого тижня. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини