Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест головних новин тижня для керівників

Реклама

1. Кабінет Міністрів схвалив проєкт Держбюджету-2024 до другого читання

У фінальній редакції документу скореговані очікувані макроекономічні показники на 2023 рік, які є базою для розрахунку прогнозу на 2024 рік. Також, у прогнозі на 2024 рік був зменшений показник споживчої інфляції - з 10,8% до 9,7% та скориговано припущення щодо курсу гривні 40,7 грн за дол. США (середній курс за рік) до другого читання порівняно з 41,4 грн за дол. США у попередньому прогнозі.

2. ДПС оновила план перевірок підприємців

Зміни (станом на 2 листопада) внесли до Розділу ІІІ "Документальні планові перевірки фізичних осіб", який тепер налічує 262 фізичних осіб (було 261).

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок на 2023 рік? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

3. З 7 листопада зміняться умови митного оформлення імпортних та експортних вантажів

Бізнесу варто планувати свої бізнес-процеси з урахуванням того, що черги на митниці можуть бути не лише в пунктах пропуску, а й на митницях призначення та відправлення.

4. Проведено перший спільний аукціон експорту й імпорту електроенергії за європейськими правилами

Аукціони пройшли на платформі "Укренерго" одночасно для румунських та українських учасників ринку.

5. Уряд з Нацбанком готують зменшення термінів повернення валютної виручки вдвічі

Бізнес вже відреагував на таку ініціативу та закликає розглянути можливість не допущення подальшого скорочення граничних строків та навпаки збілишити їх.

6. Мораторій на податкові перевірки скасують з грудня: проєкт підтримали у Комітеті

Мораторій знімається тільки для тих суб'єктів, які підпадають під певні критерії. Прийняття законопроекту це одна з останніх вимог МВФ для ухвалення рішення по траншу.

7. В Україні запустили експериментальний проєкт з верифікації експортерів агрокультур

З 1 листопада 2023 р. до 31 грудня 2024 р. буде сформовано перелік верифікованих суб'єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт пшениці, жита, ячменю, вівса, кукурудзи, соєвих бобів, насіння ріпаку або кользи, насіння соняшнику, соєвої, ріпакової та соняшникової олії, макухи.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням

8. Граничні ціни на електроенергію для бізнесу можуть підвищити

НКРЕКП запропонувала збільшити кількість годинних зон та підвищити граничні ціни (прайс-кепи) на електроенергію на ринку "на добу наперед" в середньому на 4-23%.

9. Рейдерство під час війни

Добірка важливих судових рішень

10. Цифрові речі та цифровий контент

Новації законодавства, договірні відносини

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини