Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міжнародні банки закликають Британію врегулювати законодавчо арешт російських активів

Реклама

Бажаючи уникнути майбутніх судових позовів, фінансові фірми відмовляються від арешту заморожених активів рф та закликають Велику Британію посилити закони, повідомляє Bloomberg.

Міжнародні банки попередили уряд Великої Британії, що він повинен встановити правові принципи, перш ніж натискати кнопку щодо арешту мільярдів фунтів стерлінгів російських активів, інакше він ризикує наразити установи на судові дії.

Широкі міжнародні санкції, запроваджені після вторгнення москви в Україну в лютому 2022 року, заморозили низку активів, у тому числі близько 300 мільярдів доларів, що належать російському центральному банку. Зараз, у другу річницю вторгнення, глобальна кампанія політиків та активістів вимагає арештувати активи та направити виручені кошти до Києва.

Держсекретар США Ентоні Блінкен і його британський колега Девід Кемерон є одними з тих, хто закликав до конфіскацій, тоді як політичні лідери в Європейському Союзі були більш обережними. Близько двох третин 300 мільярдів доларів російського центрального банку застрягли в бельгійській розрахунковій палаті Euroclear.

Цю обережність повторюють деякі представники фінансової індустрії, які сказали Bloomberg, що вони хочуть, щоб зростаюча політична риторика була перетворена на міжнародно скоординовані заходи для забезпечення законності будь-яких конфіскацій. Деякі банкіри та юристи у Великій Британії попереджають, що резонансні конфіскації активів можуть завдати шкоди репутації Лондона як міжнародного фінансового центру та можуть викликати питання щодо верховенства права.

Пріоритетом для банків є певна форма правового захисту або відшкодування від будь-яких майбутніх позовів росії проти окремих фінансових установ, залучених до конфіскації активі.

Посадовці з кількох урядових відомств Великої Британії вивчають плани арешту активів, починаючи від власності олігархів і закінчуючи коштами на їхніх банківських рахунках. Але найбільше уваги прикута до центрального банку росії. Альтернативною пропозицією арешту активів є випуск облігацій під заставу коштів.

Інший сценарій, який набув популярності серед банків і в ЄС, полягає в тому, щоб відокремити відсотки, нараховані на арештовані активи, і передати їх Україні, залишивши активи недоторканими.

Працюєте з клієнтами або партнерами з Великої Британії? Мінімізуйте ризики з українським рішенням LIGA360. Перевіряйте достовірність реєстраційних відомостей, достовірність юридичної адреси, інформацію про засновників компанії та керівників, зв'язки компанії. Замовляйте LIGA360 на вигідних умовах.

Читайте також:

Виявлення відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом, і фінансування тероризму в комплаєнс-діяльності підприємств Великої Британії та України

Розслідування російських олігархів у Великій Британії: співвідношення з практикою України

Створення нового офісу по імплементації торгових санкцій Британії

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини