Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк анулював ліцензії двом мікрокредитним компаніям через зв’язки їх власників з рф

Реклама

Нацбанк анулював ліцензії на діяльність двом мікрокредитним компаніям - ТОВ "Тайм Кредит" та ТОВ "Просто Позика" через зв'язки їх власників з російської федерацією.

Відповідні рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 5 вересня 2024 року, повідомляє пресслужба регулятора.

«Національний банк України, продовжуючи реагувати на виявлення зв'язків власників небанківських фінансових установ з російською федерацією та виведення таких установ з ринку, застосував до ТОВ "Тайм Кредит" (ЄДРПОУ 42307915) та ТОВ "Просто Позика" (ЄДРПОУ 39145297) заходи впливу у вигляді анулювання ліцензій на діяльність фінансової компанії з огляду на визнання ділової репутації цих установ небездоганною», - зазначається у повідомленні.

В НБУ нагадали, що 22 серпня 2024 року було ухвалено рішення про визнання ділової репутації власника істотної участі у ТОВ "Тайм Кредит" Наталі Манучарової та власника істотної участі у ТОВ "Просто Позика" Андрія Манучарова небездоганною через виявлення зв'язків власників зазначених установ з російською федерацією.

Нацбанк отримав підтвердження інформації про наявність у них громадянства російської федерації. Водночас ці особи надали регулятору недостовірну інформацію про те, що не мають громадянства рф.

Рішення набирають чинності з 6 вересня.

Нагадаємо, перевірку власників зазначених компаній НБУ спільно з правоохоронними органами розпочав після оприлюднення проєктом "Схеми" результатів журналістського розслідування.

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:  

- анулювання реєстрації;  

- ймовірний зв'язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;  

- ведення діяльності на окупованих територіях;  

- приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;  

- банкрутство та борги. 

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини