Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Мінінфраструктури відреагувало на анонсований польскими перевізниками страйк на українському кордоні

Реклама

Мінінфраструктури ініціювало зустріч з Польщею та Єврокомісією щодо виконання меморандумів по роботі пунктів пропуску.

Нагадаємо, 3 листопада польські перевізники планують розпочати страйк на українському кордоні.

«Ми отримали повідомлення про ймовірне блокування пунктів пропуску з боку польських перевізників. Наша позиція полягає в тому, що такі страйки та блокування шкодять всім: як українським, так і польським перевізникам. Ми вдячні польському народу за постійну підтримку нашої держави в умовах повномасштабної війни і готові до діалогу, де рівноцінно будуть представлені інтереси перевізників обох країн», - наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. 

Зустріч з Директоратом Єврокомісії (DG MOVE) запланована на 31 жовтня. Ключова мета - напрацювання спільних рішень, які допоможуть збільшити пропускну спроможність та забезпечити стабільну роботу кордону. 

Заступник Міністра повідомив, що завдяки системі єЧерга та постійній комунікації із митною та прикордонною службами можна побачити «слабкі місця» нашого кордону, де дійсно не виконуються укладені меморандуми. У жовтні виконання меморандумів складає 50%, а у червні цей показник був на рівні 65%. На це є об'єктивні причини, до прикладу ремонті роботи, проте в умовах сезонного збільшення експорту, морської блокади, ми повинні забезпечити стабільну та ритмічну роботу кордону, щоб як наші, так і іноземні водії могли точно знати коли перетнуть кордон, а економіка працювала.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини