Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заброньований сумісник: що з військовим обліком у роботодавців?

Реклама

Бронювання зовнішнього сумісника не заборонено чинним законодавством. Це підтвердило й Мінекономіки в листі від 20.03.2023 р. № 2704-22/11985-07, зазначивши, що бронювання працівника, який працює за сумісництвом, не заборонено Порядком № 76. Тож, у разі наявності укладеного встановленим порядком трудового договору (контракту) між підприємством та працівником його бронювання на період мобілізації та на воєнний час здійснюють відповідно до Порядку № 76.

Проте роботодавець за основним місцем роботи може взагалі не знати про бронювання на іншому підприємстві такого працівника, оскільки працівник:

- по-перше, узагалі не зобов'язаний інформувати "основного" роботодавця про те, що десь працює за сумісництвом;

- по-друге, що випливає з першого, він також не зобов'язаний інформувати роботодавця за основним місцем роботи про те, що його забронювали на іншому підприємстві.

Водночас військовий облік щодо військовозобов'язаного працівника потрібно вести як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом/

Докладніше про дії роботодавця читайте у матеріалі "Заброньований зовнішній сумісник: що з військовим обліком у роботодавців за основним місцем роботи й за сумісництвом".

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.   

Читайте також:

У Мінекономіки надали рекомендації щодо окремих питань бронювання працівників

Порушення правил обліку військовозобов'язаних на підприємстві: відповідальність керівника, штрафи для бізнесу

Рекомендації HR-менеджерам (1) щодо алгоритму дій під час прийняття на роботу та звільнення працівників в межах ведення військового обліку, (2) щодо ведення персонального військового обліку на підприємстві незалежно від форми його власності, (3) щодо алгоритму дій під час звіряння облікових даних, перевірки стану персонального військового обліку на підприємстві, а також (4) щодо дій у разі отримання розпорядження щодо оповіщення працівників про їх виклик за повісткою.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини